شنبه 08 ارديبهشت 1403 03:05
  تخفیف های زریک  فیس بوک زریک  تحلیل بازار طلا  توئیتر زریک  اینستاگرام زریک  تلگرام زریک  تقویم اقتصادی جهان  وب سرویس قیمت طلا و سکه  سایت های مرتبط با طلا و سکه و ارز

 

 

 

نوع فروش زریک
شمش ٢٠ گرمي ١٨ عيار32,332,563

به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)، رشد ارزش دلار در بازارها، فشار شدیدی بر طلا، یورو و ارز اقتصادهای نوظهور وارد کرد. قیمت اونس فلز زرد پس از سقوط از مرز روانی ۱۳۰۰ دلاری تا سطح ۱۲۸۵ دلاری نیز افت کرد. هرچند رشد چند دلاری فلز گرانبها در ساعات پایانی بازار هفتگی بخشی از زیان قابل توجه طلا را پوشش داد؛ اما شلوغی صف فروش، اجازه بازگشت به مرز روانی را نداد. سرمایه‌گذارانی که به تقویت ارزش طلا با توجه به تنش‌های سیاسی، مخدوش شدن مذاکرات تجاری پکن-واشنگتن و سرد شدن روند گفتمان کره‌شمالی امید داشتند، پس از آنکه این عوامل نیز طلا را حمایت نکردند، به فروش متمایل شدند. تقویت شاخص دلار، علاوه بر بازار فلزات گرانبها، بازار جهانی ارز را نیز تحت‌تاثیر قرار داد. گستره نفوذ دلار منجر به ثبت بدترین ماه یورو از اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی شد و ارزهای بازارهای نوظهور نیز در مدار کاهشی چند هفته اخیر باقی ماندند.
تشدید تضعیف یورو
نرخ تغییر ماهانه ارزش یورو در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین سطح خود از نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون رسید. نرخ برابری ارز اتحادیه اروپا به دلار در ساعات پایانی معاملات هفته تا ۱۷/ ۱ افت کرد که منجر به ثبت نزول ۵۵/ ۲ درصدی یورو در طول ماه مه میلادی شد. از طرفی، شاخص ارز بازارهای نوظهور طبق معیار «جی‌پی‌مورگان» به کف سال ۲۰۱۷ میلادی اصابت کرده است. رشد شاخص دلار و بازدهی اوراق خزانه با سررسید ۱۰ ساله، خروج سرمایه از بازارهای نوظهور و افزایش گرایش به اوراق دلاری را موجب شد. در واقع، کلاس سرمایه‌گذاری در بازارهای جهانی به سود دلار تغییر کرده است.

تداوم وضعیت قرمز در بازارهای نوظهور
با توجه به داده‌های بلومبرگ، ۱۸ ارز در بازارهای نوظهور (در مجموع ۲۴ ارز مهم این گروه در سامانه داده‌های بلومبرگ رصد می‌شود) وضعیت قرمز داشته‌اند. لیر ترکیه و راند آفریقای جنوبی با افت بیش از یک درصدی در روز جمعه، پیشتاز وضعیت قرمز در اقتصادهای نوظهور به شمار می‌روند. پزو کلمبیا و مکزیک نیز با افت ۸دهم درصدی در رتبه‌های بعد قرار گرفتند. تنها ارزی که برخلاف روند هفته‌های اخیر، نشانه‌های پایان موقت تضعیف را مخابره کرده، پزو آرژانتین است. پزو که تا هفته گذشته در صدر نزولی‌ترین ارزهای (بازارهای) نوظهور قرار داشت، پس از اقدام دولت این کشور مبنی بر مذاکره با صندوق بین‌المللی پول برای دریافت وام و کمک اعتباری، تا حدودی آرام گرفت. بانک‌های مرکزی برزیل و اندونزی نیز با استفاده از ابزارهای سیاست‌گذاری پولی به تضعیف پولی ملی‌شان واکنش نشان دادند. بانک مرکزی برزیل روند انبساطی خود را متوقف ساخت و نهاد پولی اندونزی، نرخ بهره بانکی را افزایش داد.

احتمال رشد نرخ بهره ۱۰۰ درصد شد
عامل بنیادین تقویت شاخص دلار در هفته‌های اخیر، احتمال رشد نرخ بهره در نشست آتی «کمیته بازار آزاد» آمریکا است. با اینکه نزدیک به ۳ هفته تا اجلاس پولی ماه ژوئن فدرال رزرو باقی مانده، ابزار دیده‌بان نرخ بهره، افزایش ۲۵/ ۰ درصدی این نرخ را ۱۰۰ درصد نشان می‌دهد. سرمایه‌گذاران براساس این سیگنال قطعی، اثر انقباض پولی بر شاخص دلار را پیش‌خور کرده‌اند. رشد نرخ بهره همواره از دلار حمایت می‌کند؛ بنابراین فعالان بازارهای جهانی با تکیه بر این قاعده کلی، صعود دلار را روند حاکم بر بازار تشخیص داده، سرمایه‌های خود را به بازار مبتنی بر دلار منتقل کردند. به این ترتیب، اونس طلا تحت فشار پیش‌بینی افزایشی اسکناس آمریکایی قرار گرفت.

رویدادهای مهم اقتصادی «فایننشال‌تایمز»
به نوشته دنیای اقتصاد،فایننشال تایمز، ۴ رویداد مهم اقتصادی در هفته آینده را منتشر کرد. براساس گزارش این روزنامه، انتخابات ونزوئلا، از سرگیری مذاکرات «برگزیت»، انتشار نتایج نشست پیشین فدرال رزرو و گزارش درآمد خانوار آمریکایی، اثرگذارترین رویدادهای بنیادین در بازارهای جهانی هستند. انتخابات ونزوئلا در شرایطی برگزار خواهد شد که منتقدان «نیکولاس مادورو»، رئیس‌جمهوری این کشور، کارزار سیاسی را تحریم کرده‌اند و آمریکا نیز فشار تحریم‌های اقتصادی بر کاراکاس را افزایش داده است. آینده سیاسی ونزوئلا، از آنجا که این کشور بزرگ‌ترین ذخایر نفتی دنیا را در اختیار دارد، برای بازار جهانی نفت حائز اهمیت زیادی است. ادامه مذاکرات درخصوص خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به روند آتی تجارت این قاره و یورو جهت خواهد داد. نتایج نشست ماه مارس فدرال رزرو آمریکا، با اینکه تغییری در نرخ بهره ثبت نکرده؛ اما دیدگاه نهاد پولی در رابطه با رویکرد تورمی را به بازارها مخابره خواهد کرد. آخرین رویداد مهم هفته نیز به گزارش وزارت کار ایالات‌متحده از وضعیت درآمد حاصل از خرده‌فروشی در این کشور اختصاص دارد.

 

نمودار 24 ساعته اونس طلا

تاریخچه کامل اونس طلا

اخبار سیاسی و اقتصادی

قیمت طلا در بین نوسانات زیاد کاهش یافت
سقوط شدید قیمت طلا، آیا دوران صعودی طلا به پایان رسیده است؟
عدم توان طلا برای دستیابی به سطوح بالاتر، آیا در نهایت قیمت طلا افزایش خواهد یافت؟
افزایش قیمت طلا پس از سقوط های اخیر
طلا پس از قرار گیری در بالا ترین قیمت 5 ماهه خود کاهش یافت
پیش بینی کارشناسان از کاهش قیمت طلا در روز های آینده
یک سد محکم در مقابل صعود قیمت طلا
همراه با باز شدن بازار ها چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
تجزیه و تحلیل طلا، آینده قیمت طلا صعودی خواهد بود
تحلیل و تجزیه قیمت طلا، آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
صعود قیمت طلا در بازار جهانی /فلز زرد همچنان از حمایت خوبی برخوردار است
ادامه حرکت صعودی در بازار طلا+تحلیل تکنیکال
آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
در روز های آینده چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
قیمت طلا همچنان صعودی خواهد ماند
صعود قیمت طلا به بالا ترین سطح 10 هفته اخیر
طلا در حال جبران کاهش قیمت هفته گذشته