جمعه 14 ارديبهشت 1403 11:53
  تخفیف های زریک  فیس بوک زریک  تحلیل بازار طلا  توئیتر زریک  اینستاگرام زریک  تلگرام زریک  تقویم اقتصادی جهان  وب سرویس قیمت طلا و سکه  سایت های مرتبط با طلا و سکه و ارز

 

 

 

نوع فروش زریک
شمش ٢٠ گرمي ١٨ عيار32,332,563
به گزارش افکارنیوز، ۵۸۳‌هزار ریال برای این منظور هزینه کرده‌اند، خانوارهای پردرآمد ۴۰برابر خانوارهای کم‌درآمد برای تفریح هزینه کرده‌اند. براساس این گزارش بررسی کل هزینه‌های خانوارهای شهری دهک دهم با ۸۷۷‌میلیون ریال در سال گذشته در مقایسه با ۶۴‌میلیون ریال هزینه‌های دهک اول نشان می‌دهد جمع هزینه‌های دهک دهم ۱۳.۶برابر هزینه‌های دهک اول است. گزارش منتشر شده توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد در سال گذشته هزینه خوراکی و آشامیدنی‌های دهک دهم با ۱۶۵‌میلیون ریال معادل ۸.۵برابر هزینه خوراکی و آشامیدنی‌های دهک اول است که ۱۹.۵‌میلیون ریال در این سال صرف کرده‌اند.



طبق این گزارش، در بخش مسکن، آب، برق و گاز دهک دهم با ۳۳۲‌میلیون ریال هزینه که بیشترین هزینه را در بین انواع هزینه‌های این گروه درآمدی داشته، در مقایسه با ۲۹.۵‌میلیون ریال‌ هزینه‌های مسکن خانوارهای دهک اول بیش از ۱۱برابر آنها صرف هزینه مسکن کرده‌اند.



از نظر هزینه‌های بهداشتی گزارش بانک مرکزی حاکی است که خانوارهای پردرآمد دهک دهم با ۴۹‌میلیون ریال‌هزینه که درسال ۹۲ برای امور بهداشتی صرف کرده‌اند بیش از ۱۶برابر مبلغ ۳‌میلیون ریالی خانوارهای دهک اول هزینه کرده‌اند.



همچنین خانوارهای دهک دهم با صرف هزینه‌یی بالغ بر ۱۴.۶‌میلیون ریال برای تحصیل ۴۰برابر خانوارهای دهک اول که تنها ۳۶۳‌هزار ریال برای تحصیل پرداخته‌اند، هزینه کرده‌اند.



۷۵‌درصد درآمد دهک اول صرف مسکن



به این ترتیب بررسی گزارش منتشر شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای سال ۹۲ نشان می‌دهد که هزینه‌های خوراکی و آشامیدنی‌ها به‌همراه هزینه مسکن، ‌آب، ‌برق و گاز بالغ بر ۷۵‌درصد جمع هزینه‌های این گروه درآمدی را شامل می‌شود در حالی‌که برای دهک دهم جمع این دو هزینه به ۵۶‌درصد کل هزینه‌های این گروه درآمدی بالغ می‌شود بنابراین در شرایطی که تورم در گروه کالاهای خوراکی و آشامیدنی و مسکن افزایش می‌یابد انتظار می‌رود طبقات کم‌درآمد بیشترین آسیب را از این تورم متحمل شوند.



طبق آمار منتشر شده نتایج بررسی بودجه خانوار در مناطق شهری ایران از سوی بانک مرکزی به‌طور کلی درصد تغییر متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری به تفکیک گروه‌های هزینه سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱، کل هزینه ناخالص ۳۱.۴‌درصد، خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۳۱.۵‌درصد، دخانیات ۳۶.۳‌درصد، پوشاک و کفش ۳۳.۶‌درصد، مسکن، ‌آب و برق و گاز ۳۶.۴‌درصد، بهداشت و درمان ۳۵.۱‌درصد، حمل و نقل ۱۹.۲‌درصد، ارتباطات ۲۹.۸‌درصد، تفریح و امور فرهنگی ۲۹.۲‌درصد، تحصیل ۱۸.۳‌درصد، رستوران و هتل ۲۹.۱‌درصد و کالاها و خدمات متفرقه ۲۹.۷‌درصد افزایش داشته است.



هزینه خانوارها در استان‌های مختلف



بررسی متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار ساکن مناطق شهری استان‌های مختلف نشان می‌دهد که استان تهران با ۴۰۹۳۱۷‌هزار ریال (ماهانه حدود ۳۴۱۱۰ ریال) بیشترین و استان هرمزگان با ۱۶۸۶۰۰‌هزار ریال (ماهانه حدود ۱۴۰۵۰‌هزار ریال) کمترین هزینه را به خود اختصاص داده‌اند.



براساس گزارش منتشر شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، کل هزینه خانوارهای تهرانی در مقایسه با خانوارهای سیستان و بلوچستان ۲.۳برابر است. این در حالی است که بابت هزینه مسکن، ‌آب، برق و گاز خانوارهای تهرانی ۶برابر خانوارهای سیستان و بلوچستانی هزینه می‌کنند. از سوی دیگر هزینه بهداشت و درمان خانوارهای تهرانی ۳برابر خانوارهای استان سیستان و بلوچستان است. از نظر هزینه تفریح تهرانی‌ها ۳.۳برابر سیستان و بلوچستانی‌ها هزینه می‌کنند و از نظر تحصیل نیز تهرانی‌ها ۲.۵برابر آنها هزینه می‌کنند اما بررسی هزینه‌های خانوارهای ساکن در این دو استان حاکی از آن است که باوجود چند برابر بودن انواع هزینه‌های خانوارهای تهرانی در قیاس با خانوارهای سیستان و بلوچستان، هزینه خوراکی تهرانی‌ها ۸۰‌درصد هزینه خوراکی خانوارهای سیستان و بلوچستانی است. طبق بررسی‌های انجام شده در سال ۹۲ هزینه و درآمد خانوارهای ساکن در ۷۹ شهر و ۱۲۳‌هزار خانوار متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری ۲۸۴۴۶۲‌هزار ریال (ماهانه ۲۳۷۰۵‌هزار ریال) بود که نسبت به سال قبل ۳۱.۴‌درصد افزایش داشته است.



از کل این مبلغ ۲۶.۳‌درصد یعنی ۷۴۷۲۴‌هزار ریال سهم گروه هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها است که نسبت به سال ۹۱ معادل ۳۱.۵‌درصد افزایش داشته است. در بین اقلام گروه هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها بیشترین سهم از کل هزینه ناخالص معادل ۶.۱‌درصد متعلق به هزینه انواع گوشت بود. پس از آن به ترتیب هزینه میوه‌های تازه با ۴.۴‌درصد، ‌سبزی‌های تازه با ۳.۲‌درصد، شیر و فرآورده‌های آن و تخم پرندگان با ۳.۱‌درصد، آرد، ‌رشته و غلات با ۲.۶‌درصد و انواع نان و بیسکویت با ۱.۹‌درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. براساس نتایج این بررسی از کل هزینه ناخالص خانوار، ۰.۴‌درصد حدود ۱۱۷۶‌هزار ریال به گروه هزینه دخانیات اختصاص داشت که در مقایسه با سال ۹۱ حدود ۳۶.۶‌درصد افزایش داشته است. در این سال از کل هزینه‌های ناخالص خانوار ۴.۶‌درصد به گروه هزینه پوشاک و کفش اختصاص داشت که نسبت به سال ۹۱، ۳۳.۶‌درصد افزایش داشته است.



نتایج این بررسی نشان می‌دهد که ۳۴.۱‌درصد از کل هزینه ناخالص یک خانوار حدود ۹۷۰۷۴‌هزار ریال مربوط به گروه هزینه مسکن، آب، ‌برق و گاز و سایر سوخت‌ها بود که نسبت به سال قبل ۳۶.۴‌درصد افزایش داشته است.



در سال مورد بررسی از کل هزینه‌های ناخالص خانوار ۴.۲‌درصد به گروه هزینه لوازم، اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه اختصاص داشت که در مقایسه با سال ۹۱ معادل ۲۳.۶‌درصد افزایش نشان می‌دهد. براساس نتایج این بررسی از کل هزینه‌های ناخالص خانوار، ۵.۶‌درصد به گروه بهداشت و درمان، ‌۸.۵‌درصد گروه هزینه حمل و نقل، ۲‌درصد به گروه هزینه ارتباطات، ۲.۳‌درصد به گروه هزینه تفریح و امور فرهنگی، ۱.۸‌درصد به گروه هزینه تحصیل، ۲.۱‌درصد به گروه هزینه رستوران و هتل و ۸.۱‌درصد به گروه هزینه کالاها و خدمات متفرقه اختصاص داشته است.



یافته‌های این بررسی نشان می‌دهد که در مقایسه با سال ۹۱، ‌هزینه گروه‌های بهداشت و درمان ۳.۵۱‌درصد، حمل و نقل ۱۹.۲‌درصد، ارتباطات ۲۹.۸‌درصد، تفریح و امور فرهنگی ۲۹.۲‌درصد، تحصیل ۱۸.۳‌درصد، ‌رستوران و هتل ۲۹.۱‌درصد و کالاها و خدمات متفرقه ۲۹.۷‌درصد افزایش داشت. همچنین متوسط درآمد پولی و غیرپولی ناخالص سالانه یک خانوار شهری حدود ۲۷۶۸۶۷‌هزار ریال بود که ۶۹.۲‌درصد آن را درآمد پولی ناخالص و ۳۰.۸‌درصد را درآمد غیرپولی تشکیل داده است. در سال ۹۲ کل درآمد پولی و غیرپولی ناخالص خانوار نسبت به سال قبل حدود ۳۲.۴‌درصد افزایش داشت. میزان افزایش درآمد پولی ناخالص خانوار معادل ۲۹.۴‌درصد و درآمد غیرپولی ۳۹.۹‌درصد بود. در بین درآمدهای پولی ناخالص خانوار، درآمد از مزد و حقوق بخش دولتی و عمومی ۲۳.۹‌درصد، ‌درآمد از مزد و حقوق بخش خصوصی ۲۴.۳‌درصد، درآمد از مشاغل آزاد کشاورزی ۵۰.۹‌درصد، ‌درآمد از مشاغل آزاد غیرکشاورزی ۳۸.۳‌درصد، ‌درآمدها متفرقه ۲۶.۲‌درصد و درآمد خاص از فروش کالاهای دست دوم ۳۶.۷‌درصد نسبت به سال افزایش داشته است.



همچنین در بین درآمدهای غیرپولی بیشترین سهم معادل ۸۰.۲‌درصد به ارزش اجاری مسکن شخصی (مالک نشین) اختصاص داشت که معادل ۲۴.۷‌درصد از کل درآمدهای پولی و غیرپولی را تشکیل داده است. طبق گزارش استخراج شده بعد خانوار (متوسط تعداد افراد) ۳.۴۷نفر بود که نسبت به سال قبل افزایش داشته است. توزیع خانوارها بر حسب تعداد افراد نشان می‌دهد که خانوارهای یک نفری ۶‌درصد، دو نفری ۱۸‌درصد، سه نفری ۲۷.۴‌درصد، چهارنفری ۲۹.۸‌درصد، پنج نفری ۱۲.۳‌درصد، ‌۶ نفری ۴‌درصد، هفت‌نفری ۱.۶‌درصد، هشت نفری ۰.۴‌درصد، ۹ نفری ۰.۳‌درصد و ۱۰ نفری و بیشتر ۰.۲‌درصد از کل خانوارها را به خود اختصاص داده‌اند. بررسی جداول منتشر شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد در سال ۸۳ حدود ۳۷‌درصد خانوارهای شهرنشین ایرانی را خانوارهای پنج نفره و بالاتر تشکیل می‌دادند که این نسبت در سال ۱۳۹۲ به ۱۸.۸‌درصد کاهش یافته است. بنابراین سهم خانوارهای پنج نفره و بالاتر در طول ۱۰ سال گذشته به نصف کاهش یافته است.



همچنین خانوارهای یک نفره در سال ۹۲ در مقایسه با سال ۹۱ حدود ۰.۴‌درصد کاهش و خانوارهای دو نفره ۰.۱ افزایش داشته است. از سوی دیگر خانوارهای سه نفره در سال ۹۲ با یک واحد افزایش نسبت به سال گذشته ۲۹.۸‌درصد بوده است که در بین خانوارهای یک نفره تا ۱۰ نفره بیشترین تغییر را از سال ۹۱ تا ۹۲ داشته است. ضمن اینکه تغییر محسوسی در خانوارهای هفت نفره، هشت نفره‌، ۹ نفره و ۱۰ نفره و بیشتر در سال‌های ۹۱ و ۹۲ مشاهده نمی‌شود.



گروه‌های سنی



طبق گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی در سال ۹۲ توزیع افراد خانوارها بر حسب گروه‌های سنی به چند قسمت تقسیم می‌شود، کمتر از یک سال ۰.۶درصد، یک تا پنج سال ۶.۴ درصد، ۶ تا ۱۰سال ۶.۵ درصد، ۱۱تا ۱۵سال ۶.۷ درصد، ‌۱۶تا ۲۰ سال ۷.۸درصد، ۲۱ تا ۳۰سال ۲۱.۵درصد، ۳۱ تا ۴۰سال ۱۵.۷درصد، ۴۱ تا ۵۰ سال ۱۳.۵درصد و ۵۱ سال و بیشتر ۲۱.۳درصد است. قابل توجه است که حدود ۲۸درصد از افراد خانوارها را افراد زیر ۲۱سال تشکیل داده‌اند که در مقایسه با سال گذشته کاهش داشته است.

نمودار 24 ساعته اونس طلا

تاریخچه کامل اونس طلا

اخبار سیاسی و اقتصادی

قیمت طلا در بین نوسانات زیاد کاهش یافت
سقوط شدید قیمت طلا، آیا دوران صعودی طلا به پایان رسیده است؟
عدم توان طلا برای دستیابی به سطوح بالاتر، آیا در نهایت قیمت طلا افزایش خواهد یافت؟
افزایش قیمت طلا پس از سقوط های اخیر
طلا پس از قرار گیری در بالا ترین قیمت 5 ماهه خود کاهش یافت
پیش بینی کارشناسان از کاهش قیمت طلا در روز های آینده
یک سد محکم در مقابل صعود قیمت طلا
همراه با باز شدن بازار ها چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
تجزیه و تحلیل طلا، آینده قیمت طلا صعودی خواهد بود
تحلیل و تجزیه قیمت طلا، آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
صعود قیمت طلا در بازار جهانی /فلز زرد همچنان از حمایت خوبی برخوردار است
ادامه حرکت صعودی در بازار طلا+تحلیل تکنیکال
آیا افزایش قیمت طلا ادامه خواهد یافت؟
در روز های آینده چه اتفاقی برای طلا خواهد افتاد؟
قیمت طلا همچنان صعودی خواهد ماند
صعود قیمت طلا به بالا ترین سطح 10 هفته اخیر
طلا در حال جبران کاهش قیمت هفته گذشته